Ευρωπαϊκό: Χρυσά τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης 

Με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα επιστρέψει από το Βελιγράδι η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο ελεύθερο ομαδικό πρόγραμμα.

Η Εθνική ομάδα που αποτελείται από τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ζωή Καράγγελου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Βασιλική Θάνου και Άρτεμη Κουτράκη συγκέντρωσε 270.1980 βαθμούς.Το αργυρό μετάλλιο κατάκτησε η Ιταλία με 254.7454 βαθμούς και το χάλκινο η Μ. Βρετανία με 219.0228 βαθμού.

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο ακροβατικό πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας 191.8100 βαθμούς. Η συμμετοχή στα ομαδικά αθλήματα στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αρκετά περιορισμένη, αφού υπολείπονται μόλις 6 εβδομάδες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο σόλο.

Στην κολύμβηση, ο Άλκης Κυνηγάκης κατέλαβε την 5η θέση στα 5 χλμ ανοιχτής θάλασσας και την 7η στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων.

Team Greece compete during the team free final event at the European Aquatics Championships in Belgrade, Serbia, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Darko Bandic)
AP Photo/Darko Bandic
AP Photo/Darko Bandic
AP Photo/Darko Bandic

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί